Tuchola 29.02.2024
Postępowanie przetargowe
Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki
na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi.
Link do postępowania: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-225eaf5d-d6d6-11ee-a3b5-e25d731b0da9
-----------------------------------------------------------------------------------------
Tuchola, dnia 21.03.2024 r.
D.26-9/2024
INFORMACJA O WYBORZE NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
[art. 253 ust. 1 pkt. 1]
Nazwa postępowania: „Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi”
Tryb postępowania: tryb podstawowy bez negocjacji na podst. art. 275 pkt 1 ustawy pzp.
Strona internetowa prowadzonego postępowania: UZP e-zamówienia , nr ogłoszenia: 2024/BZP 00224545/01 z dnia 29.02.2024r.
W związku z postępowaniem przetargowym prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji, na podstawie art. 275 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1605 z późn. zm.) pn.: „Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi” Technikum Leśne w Tucholi im. Adama Loreta, zawiadamia o rozstrzygnięciu ww. zamówienia publicznego na podstawie art. 253 ust.1 pkt. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2023r., poz. 1605 z późn. zm.).
Do niniejszego postępowania złożono 4-e oferty. Oferty sporządzone przez Wykonawców prawidło, zgodnie z wymogami określonymi w treści Specyfikacji Warunków Zamówienia. Oferta przedstawia bilans kryteriów: ceny (60%-max.60 pkt.) i terminu płatności (40% - max. 40 pkt.).
Poniżej Zamawiający przedstawia streszczenie złożonych ofert wraz z ich oceną oraz przyznaną punktacją:
Nr oferty |
Nazwa (firma) i adres Wykonawcy |
Kryteria oceny ofert wraz |
Łączna ilość przyznanych punktów/ uwagi |
|
cena brutto/ liczba punktów 60%-max.60 pkt |
termin płatności 40% - max. 40 pkt. |
|||
1 |
Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” ul. Dworcowa 8/1 86-120 Pruszcz |
241 126,00 zł/ 60,00 pkt.
|
30 dni/ 40,00 pkt.
|
100,00 pkt. |
2 |
STEK Kałużny i Wspólnicy Sp. Komandytowa ul. Waryńskiego 65 86-300 Grudziądz |
270 280,00 zł/ 53,53 pkt. |
30 dni/ 40 pkt. |
93,53 pkt. |
3 |
Pomorskie Centrum Mięsne K&K Sp. z o. o. ul. Knyszyńska 16A/2 80-180 Gdańsk |
263 198,00/ 54,97 pkt. |
30 dni/ 40 pkt. |
94,97 pkt. |
4 |
Zakład Masarski Danuta i Andrzej Lepak S.C. ul. Żwirowa 13 89-504 Legbąd |
420 667,00/ 34,39 pkt. |
13 dni/ 17,33 pkt. |
51,72 pkt. |
Na podstawie danych zawartych w powyższej tabeli Zamawiający zawiadamia, że spośród złożonych ofert dokonano wyboru oferty najkorzystniejszej, tj.: oferty nr 1 złożonej przez:
Gminną Spółdzielnię „Samopomoc Chłopska”
ul. Dworcowa 8/1, 86-120 Pruszcz
Wykonawca wykona zamówienie publiczne zgodnie z SWZ, złożoną ofertą oraz załącznikami.
Uzasadnienie faktyczne i prawne oceny ofert:
1) Zamawiający dokonał badania i oceny ofert na podstawie wymagań wskazanych w SWZ w oparciu o wymagania wynikające z ustawy pzp,
2) W pierwszej kolejności zamawiający dokonał sprawdzenia, czy złożona oferta przez wykonawcę nie podlega odrzuceniu. Oferty podlegające odrzuceniu nie były oceniane w kryteriach oceny ofert.
3) Oceny ofert dokonała komisja przetargowa, której propozycja wyboru została zatwierdzona przez kierownika zamawiającego.
Zamawiający zawrze umowę z wybranym Wykonawcą zgodnie z art. 308 ust. 2 ustawy Pzp.
Z poważaniem,
dyr dr inż. Piotr Marciniak
(dok. podpisany elektronicznie)
Zamieszczono i poinformowano:
1) na stronie UZP prowadzonego postępowania ( e-zamówienia) dnia 21.03.2024 r.,
2) informację o zamieszczonym ogłoszeniu na stronie Biuletynu Informacji Publicznej www.tltuchola.pl w dniu 21.03.2024 r.
oraz poinformowano Wykonawców biorących udział w postępowaniu.
Pokaż informacje o artykule